Remco en Ylenia Borsato nemen u mee op culinaire reis naar Apulië, ook wel bekend als Puglia. Laat u gedurende deze bijzondere 5-daagse reis verrassen door de culinaire en culturele schatten van deze charmante regio.
VROEGBOEKACTIE!
Wanneer u de culinaire reis naar Puglia reserveert vóór 01 december 2024 dan ontvangt u een gratis Tuindiner voor 1 persoon ter waarde van € 72,50!
GEGARANDEERD VERTREK IN MEI EN OKTOBER 2025!
Na de eerdere succesvolle culinaire reizen nemen Remco en Ylenia Borsato u in 2025 weer mee op reis naar Puglia. Bezoek de producenten, proef lokale wijnen, geniet van de geuren en kleuren op de lokale markt en kook met Remco en Ylenia.
Naast de culinaire activiteiten maakt u tevens kennis met de culturele schoonheid van deze regio. Bezoek de kuststad Gallipoli, de trulli huisjes in Alberobello, de witte stad Ostuni en dwaal door de straatjes van wonderschoon Lecce. Ontmoet de locale bevolking in Polignano a Mare en geniet van een traditionele pasticciotti.
Gedurende deze reis wordt u begeleid door Remco en Ylenia Borsato. Remco en Ylenia groeiden beiden op in de buurt van het Gardameer in Italië. Italië en Italiaans koken zit dus in de genen van deze twee gepassioneerde koks. In Noord-Holland zijn zij de organisatoren van ‘Het Tuindiner’, de Italiaanse zomeravonden, die ieder jaar zijn volgeboekt!
VROEGBOEKACTIE!
Wanneer u de culinaire reis naar Puglia reserveert vóór 01 december 2024 dan ontvangt u een gratis Tuindiner voor 1 persoon ter waarde van € 72,50!
GEGARANDEERD VERTREK IN MEI EN OKTOBER 2025!
Bij aankomst op de luchthaven van Brindisi wacht u een warm welkom door Remco en Ylenia Borsato. Per touringcar brengen we u naar masseria Chicco Rizzo, waar u gedurende vier nachten verblijft. Na de check-in brengt de touringcar u naar de kustplaats Gallipoli. Deze stad biedt een rijke mix van geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie. Verken het historische centrum van Gallipoli dat op een eiland ligt en wordt omgeven door de zee. Wandel door de smalle straatjes, langs de oude stadsmuren en bewonder de gebouwen en kerken. In de haven vindt u de vissersboten en kleurrijke huizen die de waterkant sieren. Het diner is vanavond geregeld in de masseria.
Ontbijt in uw hotel.
U heeft er vast wel eens van gehoord, de trulli huisjes van Puglia. Vanmorgen brengen we u naar Alberobello waar de gids u uitleg zal geven over het leven - vroeger en nu - in deze bijzondere bouwwerkjes.
Aansluitend gaan we naar "La Città Bianca", de witte stad Ostuni. Zoals de naam al doet vermoeden dankt deze stad zijn naam aan de karakteristieke witgekalkte gebouwen die de heuvels bekleden. Ostuni is charmant; de witte stad biedt pleintjes, kleurrijke bloempotten en vele restaurants en cafés. Naast het schilderachtig uiterlijk heeft Ostuni een rijke geschiedenis wat terug te zien is in de historische bezienswaardigheden en de oude architectuur in deze stad.
Puglia is de grootste olijfolieproducent van Italië; de olijfolie staat bekend om de volle smaak en de uitstekende kwaliteit. Vanmiddag nemen we u mee naar een boerderij waar de olijfolie wordt geproduceerd. Na afloop van de rondleiding en uitleg volgt er een proeverij; een leuke en informatieve manier om verschillende soorten olijfolie te ontdekken en te leren over hun smaken en aroma's.
Ontbijt in uw hotel.
Vanuit de masseria is er vervoer geregeld naar de workshop locatie waar de mozzarella-workshop zal plaatsvinden. U ontdekt niet alleen de geheimen van het maken en bereiden van verse mozzarella, maar u krijgt ook de kans om gerechten te maken die mozzarella als hoofdingrediënt hebben. De workshop begint met een korte uitleg over de oorsprong van mozzarella en het productieproces. Mozzarella wordt traditioneel gemaakt van buffelmelk, maar koemelk wordt ook steeds vaker gebruikt. U krijgt uitleg over de unieke textuur en hoe de smaak van mozzarella tot stand komt en u leert over de verschillende soorten, zoals de bekende mozzarella di bufala en fior di latte.
Vanmiddag is er tijd voor een verdere kennismaking met Puglia. U bezoekt Otranto, een stad vol historische charme en betoverende uitzichten. Gelegen aan de Adriatische Zee biedt Otranto een boeiende mix van geschiedenis, cultuur en natuurschoon. Dit oude stadje is beroemd om zijn versterkte muren, pittoreske straatjes en de prachtige kustlijn.
Ontbijt in uw hotel.
Vanmorgen brengt de touringcar u naar de belangrijkste kunststad van Apulië, Lecce, ook wel het 'Florence van het zuiden' genoemd. Lecce heeft de status van een van de belangrijkste baroksteden ter wereld. Door de stadspoort wandelt u het historische centrum van Lecce binnen. De stad staat vol met barokke architectuur, uitbundig versierde kerken, paleizen en pleinen. Op het Piazza del Duomo vindt u de indrukwekkende kathedraal van Lecce. De Basiliek van Santa Croce is een meesterwerk en staat vol met beeldhouwwerken en versieringen. Dwaal door de straatjes, neem een kijkje bij de ambachtslieden en bewonder souveniers die zijn gemaakt van papier-maché. Het Piazza Sant'Oronzo is het centrale plein en is tevens de ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. Een mooie locatie voor een drankje; vanaf het plein heeft u een prachtig uitzicht op het Romeinse amfitheater van Lecce. Naast kunst en cultuur is Lecce ook de stad met heerlijke Slow Food producten en biologische en regionale delicatessen. Ook de pasticciotti komt hier vandaan, een traditioneel cakeje met custard vulling.
Vanmiddag gaat u samen met Remco en Ylenia koken in de keuken van de masseria. U maakt kennis met de culinaire producten van de regio Puglia waaronder orecchiette, focaccia en olijfolie waarmee u de traditionele Zuid-Italiaanse gerechten bereidt.
Ontbijt in het hotel.
Uw laatste dag in Puglia. We rijden naar Polignano a Mare, een charmant pareltje aan de Adriatische Zee. U vindt hier geschiedenis, natuurlijke schoonheid, terrassen en strand. De spectaculaire kustlijn wordt gekenmerkt door kalkstenen kliffen die hoog boven de azuurblauwe Adriatische Zee uitsteken. Een geweldige locatie voor een fotostop! De oude stad van Polignano a Mare is een doolhof van smalle straatjes, witgekalkte huizen en historische pleinen. Al wandelend door de straten kunt u genieten van de charmante sfeer, de pleintjes, huisjes en de architectonische schoonheid. Gelegen aan de zee staat de stad bekend om zijn heerlijke zeevruchten en verse visgerechten. Talloze restaurants en trattoria's bieden de mogelijkheid om te genieten van lokale specialiteiten, zoals verse oesters, zee-egels en octopus.
We sluiten de reis af in Bari. We bezoeken de oude binnenstad, ook wel bekend als 'Bari Vecchia', waar u smalle geplaveide straatjes, oude gebouwen en historische kerken vindt. Bari staat ook bekend om zijn overheerlijke culinaire tradities. De Zuid-Italiaanse keuken is hier op zijn best. Geniet van heerlijke pasta's en lokale specialiteiten zoals orecchiette, een soort zelfgemaakte pasta. De vismarkt in Bari is een bruisende plek waar u kunt proeven van de vangst van de dag. Voordat u Puglia verlaat trakteren we u op een panzerotto; een populair streetfood gerecht en een traditionele lekkernij. U eindigt dit culinaire avontuur op de luchthaven van Bari (mei 2025) of Brindisi (oktober 2025).
4 nachten 4* Masseria Chizzo Rizzo
Dag 1: Aankomst in de masseria, bezoek aan Gallipoli
Dag 2: Alberobello, Ostuni en olijven
Dag 3: Kookworkshop en Otranto
Dag 4: Lecce en kookworkshop
Dag 5: Polignano a Mare en Bari ( in mei alleen bezoek aan Bari)
Wilt u de reis verlengen? Wij informeren u graag over de mogelijkheden.
- Vier overnachtingen, inclusief ontbijt
- Begeleiding van Remco en Ylenia Borsato
- Transfers van/naar de luchthaven
- Diner op de dag van aankomst in de masseria
- Twee kookworkshops
- Excursie Gallipoli, Alberobello, Ostuni, Otranto, Lecce, Bari
- Excursie naar Polignano al Mare ( alleen in oktober)
- Olijfolie proeverij en rondleiding
- Calamiteitenfonds, 2,50 per reservering
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Administratiekosten Eur 50,- per reservering
- 24 uur nood-assistentie
- Uw vlucht naar Brindisi of Bari
- Persoonlijke uitgaven
- Reis- en annuleringsverzekering
- Fooien
- De lunches gedurende de reis, m.u.v. de kookworkshop lunch
- De diners gedurende de reis, m.u.v. het diner op de dag van aankomst
- De drankjes gedurende het diner op de dag van aankomst
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Eventuele andere entreegelden dan in het programma vermeld
- City taks in de hotels en eventuele parkeerkosten
Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.
Deze reis is gebaseerd op eigen vervoer vanuit Nederland naar Italië.
Indien gewenst kan er door Style in Travel een vlucht voor u worden gereserveerd. U kunt er ook voor kiezen om zelf de vlucht te reserveren.
De transfers naar de accommodatie zijn inbegrepen wanneer u de onderstaande Transavia vluchten reserveert:
Reis 07-11 mei 2025
07 mei 2025 Rotterdam - Brindisi Transavia 07:30-09:55
11 mei 2025 Bari - Amsterdam Transavia 15:10-17:50
Reis 04-08 oktober 2025
04 oktober 2025 Rotterdam - Brindisi Transavia 07:00-09:25
08 oktober 2025 Brindisi - Rotterdam Transavia 18:30-21:05
U kunt ook kiezen voor afwijkende vluchten, de transfers zijn dan niet inbegrepen.
Wij adviseren u graag bij reservering.
Onze culinaire groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s waarbij koken en bezoeken aan de lokale producenten centraal staat.
Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.
De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 20 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.
Eventuele toeristenbelasting dient u ter plaatse aan de accommodatie(s) te betalen. De hoogte van deze belasting verschilt per gemeente. Gemeenten mogen zelf bepalen of zij toeristenbelasting heffen en hoeveel. Het tarief mag jaarlijks worden aangepast.
Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.
Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Style in Travel Groepsreizen is aangesloten bij de ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.
Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.
Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.
Gedurende deze reis wordt u begeleid door Remco en Ylenia Borsato. Remco en Ylenia groeiden beiden op in de buurt van het Gardameer in Italië. Italië en Italiaans koken zit dus in de genen van deze twee gepassioneerde koks. In Noord-Holland zijn zij de organisatoren van ‘Het Tuindiner’, de Italiaanse zomeravonden, welke dit jaar voor de tiende keer worden georganiseerd. Met groot succes overigens; de diners zijn ieder jaar volgeboekt!
Masseria Chicco Rizzo is een authentieke, landelijke agriturismo uit de 17e eeuw te midden het Salerno platteland. De accommodatie combineert traditionele architectuur, zoals dikke stenen muren en gewelfde plafonds, met moderne voorzieningen. De kamers zijn authentiek ingericht en bieden uitzicht op olijfgaarden en het omliggende platteland. Geniet van de zon aan het zwembad, gebruik het diner in het restaurant met lokale gerechten of doe mee aan een van de activiteiten, zoals een kookles of wijnproeverij. Het is een ideale uitvalsbasis om de regio te verkennen, met nabijgelegen steden zoals Lecce en stranden aan de Adriatische en Ionische Zee. de masseria is centraal gelegen, maar wordt omringd door rust: heerlijk om lekker te ontspannen tussen het ontdekken door.
De Zuid-Italiaanse provincie Apulië (Puglia) is als een doosje chocolaatjes die u in één keer zou willen opeten: een gebied rijk aan geschiedenis en unieke landschappen. Apulië, in de hak van Italië, heeft erg veel te bieden.U vindt in deze regio mooie stadjes, een rijke historie, uitgestrekte wijngaarden, prachtige baaien en nog veel meer natuurschoon, maar
vooral de mooie mensen en gastvrijheid zullen u voor altijd bijblijven. Apulië is een regio van kleuren en smaken, een rijke historie en cultuur. Apulië staat bekend om zijn hoogwaardige olijfolie, de Orecchiette pasta, de vis- en zeevruchten en de burrata kaas.
Bent u een liefhebbers van Italiaans eten? Dan is Apulië voor u zeker een bestemming om culinair te verkennen!